Sedan 1986 arbetar jag professionellt med berättande och utbildning, för barn och vuxna, på festivaler och i klassrum, i utbildningssammanhang och på arbetsplatser. Ibland arbetar jag ensam, ibland tillsammans med musiker.

Simsalabim musik- och berättarteater bildades 1986 av Eva och Sten Löfman. Vi turnerade med föreställningar/föreläsningar över hela landet och medverkade bl a på Barnomsorgs/Skolforummässor i Stockholm, Sagosymposier i Göteborg och på Etnografiska muséet i Stockholm, vid berättarfestivalen i Ljungby och den internationella berättarfestivalen i Gras, Österrike.

Vi deltog också i Dans- och Teaterfestivalen i Göteborg samt framträdde med föreställningar/föreläsningar i ytterligare ett 50-tal kommuner och företag, medverkade i Sveriges Radio/TV vid flera tillfällen och gav ut åtta CD/MC.

På utbildningsdagar medverkade vi med ett särskilt program tillsammans med Anna Jiremark, civilingenjör och miljökonsult, där vi vävde samman naturvetenskap och rykande aktuell miljöinformation med urgamla myter och legender om livsfrågor och respekten för vår gemensamma jord.

Under åren har Sten och jag gjort ett trettiotal olika musik- och berättarföreställningar för barn och vuxna. I större föreställningar har vi samarbetat med andra musiker, dansare m fl från olika delar av världen.

 

År 1993 producerade vi Jabula – en föreställning med anledning av miljökonferensen i Rio de Janeiro.

Medverkande:

Jan Halldin, journalist

Christer Ohlsson, slagverk

Dembo Jatta, trummor

Norman Zulu, dans, trummor

Theodor Awuletey, trummor

År 1996 presenterade Simsalabim föreställningen Drömnatt – musik för ditt hjärta, sånger för din själ, drömmar i de fyra vindarnas riktning.

Medverkande:

Ingor Ante Ailú Gaup, jojk, dikt, myt

Norman Zulu, dans, sång

Dembo Jatta, trummor, dans, sång

Theodor Awuletey, trummor, dans, sång

Adrian Nordenborg, didgeridoo

Shingo Ohgami, Tai Chi Chuan.

I den färgstarka föreställningen Månsilver 2006 vävde vi en brokig matta av myter, sagor, musik, dans och kinesisk svärdkonst, som lyfte oss ut över världen.

Medverkande:

Shi Xing Xue, kinesisk svärdkonst

Cheng Zhong Bang, Gong Fo

Allan Lidström, kyotaki, zenflöjt

Talal Ismail, oud, slagverk, arabisk beduinsång

Emil Pernblad, flamencogitarr

Flamenco En Marcha:

Eva Milich, dans, sång

Sybille Bronder, dans

Ellen Pontara, sång

Magnus Stedman, flamencogitarr

I samtliga föreställningar medverkade Sten Löfman på piano och slagverk och jag som berättare och sångerska. Vi stod också för idé och produktion.